Menu
Your Cart

Johannesbrood ( Carob ) Extract

Johannesbrood ( Carob ) Extract
Vegan
Johannesbrood ( Carob ) Extract

Huisgemaakte 100% Johannesbrood Extract (500g)


Johannesbrood extract heeft een ontzettend hoge voedingswaarde

Het goedje heeft ontzettend weinig vet en is rijk aan vitaminen en mineralen. Carob bevat vitamine A, B en D en calcium, kalium, ijzer, koper en magnesium, om maar een paar van de mineralen op te noemen. Daarbij zit in carob ook de vitamine B3, zelfs net zo veel in gezonde peulvruchten als linzen. Ook bevat carob veel vezels, n eiwitten en zelfs polysachariden (belangrijk voor het gezond houden van je immuunsysteem) waardoor het een prima toevoeging is aan je dagelijkse dieet. Carob mag dus met recht een superfood genoemd worden en is hartstikke gezond om te eten. Daarbij smaakt het ook nog eens lekker door de natuurlijke suikers, maar daar komen we straks op terug.


Verlaagt het cholesterol gehalte in je bloed

Carob is dus hartstikke gezond. In sommige gevallen is het helemaal een goed idee om carob te eten, want het spul kan helpen bij bepaalde lichamelijke problemen. Heb je bijvoorbeeld een (te) hoog cholesterol gehalte? Carob helpt dit gehalte in je bloed te verlagen door de vele vezels die het goedje bevat. Na een paar weken kan je, door het dagelijks tot je nemen van carob, al een dalen van het cholesterol gehalte in je bloed meten. Dat is heel fijn voor mensen die hard werken om het cholesterol niveau naar beneden te brengen!


Werkt als antioxidant

Naast dat carob het cholesterol gehalte in je bloed kan verlagen, werkt het ook nog eens als antioxidant. Door het gebruiken van carob kun je ontstekingen en schimmels bestrijden. Heb je als vrouw bijvoorbeeld vaak last van een vaginale schimmelinfectie, dan kan het dagelijks tot je nemen van carob daar tegen helpen. Zo kun je op een natuurlijke manier de strijd met infecties aan gaan, zonder dat je je heil in farmaceutische antibiotica hoeft te zoeken. Dat is wel zo fijn, als je last hebt van terugkerende problemen. En dat kan dan ook nog eens op een smakelijke manier, heerlijk, toch?


Diabetici wordt aangeraden om hun arts te raadplegen alvorens te consumeren.

Overmatige consumptie kan lichte duizeligheid en diarree veroorzaken.

Het wordt aanbevolen dat degenen die bloedverdunners gebruiken deze in overleg met hun arts consumeren.

€ 14,50
  • Productgroep: Superfoods, Vegan
  • Bezorging: ⌚ 45-60 min